Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Megszólalt Orbán Viktor főnöke a háborúról

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelenti a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság elismerését 2022. február 22-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelenti a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság elismerését 2022. február 22-én.

Oroszország sorsát mi magunk és csakis mi magunk fogjuk meghatározni a mai, és a jövő nemzedékek érdekében – magyarázta beiktatási beszédében Vlagyimir Putyin háborús bűnös elnök, miután letette ötödik államfői esküjét kedden a moszkvai Kremlben.

Ismert, a ruszki párti Orbán Viktor példaképe márciusban „elsöprő fölénnyel” volt kénytelen megnyerni az orosz elnökválasztást (miután komolyan vehető ellenfelei nem maradtak, mind „kiestek egy ablakból”): szerény 87,34 százaléknyi szimpatizáló szavazatot írt be magának.

Putyin most azt mondta, Oroszország nem utasítja el a párbeszédet a nyugati országokkal, amelyeknek maguknak kell erről dönteniük.

Kijelentette, hogy van lehetőség a tárgyalásra a biztonságról, a hadászati stabilitásról, de nem az erő pozíciójából, hanem csak az egyenrangúság alapján – mondta még mindig ugyanaz a Putyin, aki „egyenrangúan” lerohant egy szuverén országot, és azóta is véres területszerző háborút folytat ellene.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!