Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Orbán Viktor miniszterelnök vidéki kampánykörútján Kaposváron 2024. április 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök vidéki kampánykörútján Kaposváron 2024. április 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nemesgörzsönyi magtár után Kaposvárra merészkedett Orbán Viktor, ahol az MTI tudósítása szerint megbeszélést folytatott Szita Károly fideszes polgármesterrel, valamint megjelent hívei előtt, hogy háborúval riogasson.

A miniszterelnök szerint – akinek megjelenéséről ezúttal is csak utólag szerezhetett tudomást a nyilvánosság –, borotvaélen táncol a világ; a béke és egy mindent elpusztító háború határán van az emberiség.

„Mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború rossz dolog, egy pusztító áradat, ami mindent magával sodor. Mindenekelőtt persze halált, szenvedést hoz, de elviszi a családok megtakarítását, a házat, a jószágot is. Porig rombolja az ország gazdaságát, az égbe löki az árakat is. Ezért amikor mi a béke mellett beszélünk, nemcsak az emberéletet védjük, hanem a gazdaságunkat is”

– magyarázta Orbán, a közreadott fotók szerint néhány tucat válogatott rajongójának.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) választópolgárokkal találkozik vidéki kampánykörútján Kaposváron 2024. április 30-án. Jobbról Szita Károly polgármester.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) választópolgárokkal találkozik vidéki kampánykörútján Kaposváron 2024. április 30-án. Jobbról Szita Károly polgármester.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök szerint természetesen békét kell teremteni, és mivel a Nyugat finanszírozza a háborút, nekik kell tenniük a befejezéséért is. Az európai intézményekbe békepárti, jobboldali képviselőket kell küldeni, a baloldali háborúpártiak helyett.

Hogy legközelebb hová csempészik el titokban a „nagy utcai harcost”, csak találgatni lehet – érdekesség ugyanakkor, hogy Magyar Péter eközben részletesen meghirdetett, nyilvános program szerint járja az országot, ahol bárki kérdezhet tőle, nem csak az előre kiválogatott közönsége gyűrűjében fotózkodik.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!