Bűnügy

Négy lány félholtra vert egy 10 éves fiút Kemecsén, az iskolaudvaron szerdán

Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Belföld

Meghátrált a PedoFidesz: mégsem támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni a gyónási titokban bízva

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án.
Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), ami arról szól, hogy miként kótyavetyélik el, játszák át haveri, családi körbe a nemzeti vagyon még megmaradt darabjait”

– írja Magyar Péter legfrissebb, Orbán Viktornak címzett Facebook-bejegyzésében.

Magyar szerint 48 értékes ingatlant sorol fel a határozat, amelyet eladásra hirdetnek.

Köztük állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton-parti üdülőjét, oktatási- és rekreációs központjait – olvasható a posztban.

„Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? Miért fontosabb, hogy a haverok mindenhova lakóparkokat építhessenek, mint, hogy az alulfizetett állami alkalmazottak megfizethező áron egy hétre elvigyék a családjukat pihenni, vagy továbbképzésen vegyenek részt? Ez a családbarát, vidékbarát kormány? Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken?” – teszi fel a kérdéseket Magyar Péter, arról is érdeklődve, hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hozott tavaly a kormány és miért titkosak ezek, mi a tartalmuk?

Miniszterelnök Úr,Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), ami arról szól, hogy…

Posted by Péter Magyar on Sunday, April 28, 2024

„Miniszterelnök Úr,
Vége. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és minden ilyen mutyit ki fogunk vizsgálni és az elkótyavetyélt nemzeti vagyont vissza fogjuk szerezni!”

– zárta posztját Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!