Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Felmérték: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de hogyan hat ez a Fideszre?

Felmérték: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de hogyan hat ez a Fideszre?
Fotó: Facebook/Magyar Péter

Közzétette a legmegbízhatóbb közvélemény-kutató cégnek tartott Medián a legfrissebb, április 26-29. között végzett pártpreferencia-mérését – írja a HVG360.

A lap megbízásából végzett kutatás szerint a Magyar Péter-féle TISZA Párt a választani tudó biztos szavazók körében 24 százalékon áll,

ezzel toronymagasan a legerősebb ellenzéki pártnak számít.

A Fidesz dominanciája ugyanakkor továbbra is megkérdőjelezhetetlen, a kormánypárt támogatottságát a Medián 46 százalékra mérte. A válaszok alapján még három ellenzéki párt – Demokratikus Koalíció 9, Kutyapárt 6, Momentum 5 százalék – ugorná meg az Európai Parlament bejutási küszöbét. Nem jutna be a 4 százalékos Mi Hazánk, a 2 százalékon álló, Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom és az 1-1 százalékon álló Jobbik és LMP.

A Medián a pártok listavezetőinek népszerűségét is mérte, itt nem meglepő módon Magyar Péter végzett az első helyen 43 százalékkal. Annál furcsább viszont a Fideszt „erősítő” Deutsch Tamás 33 százaléka. Érdekesség, hogy a sor végén nem Dobrev Klára (25 százalék) kullog, a momentumos Donáth Anna ugyanis egy százalékkal még a DK listavezetőjét is alulmúlta „népszerűségben”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!