Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Németországban találtak meg 161, oroszok által elrabolt ukrán gyermeket.

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség
Fotó: Facebook/UA.National.Police

Az ukrán rendfenntartók német kollégáikkal együttműködve 161 ukrán gyermeket azonosítottak Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból – közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

A közlemény szerint erről azon a megbeszélésen esett szó, amelyet Ivan Vihivszkij, az ukrán országos rendőrfőnök Berlinben folytatott Holger Münch-hel, a német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal elnökével.

„Az Oroszország háborús bűneinek dokumentálása terén, nevezetesen az ukrán gyermekek kitoloncolásának és erőszakos elszállításának ügyében a német bűnüldöző szervekkel folytatott együttműködésünknek köszönhetően sikerült felderíteni 161 ukrán gyermek németországi tartózkodási helyét”

– írta az ukrán rendőrség. Kifejtette, hogy az említett gyermekek után azért kutattak, mert az oroszok az általuk ideiglenesen megszállt területekre, illetve az Oroszországi Föderációba és Fehéroroszországba hurcolták el őket Ukrajnából.

У співпраці з німецькими колегами українським правоохоронцям вдалося встановити на території ФРН 161 українську дитину,…

Posted by Національна поліція України on Tuesday, April 16, 2024

Az ukrán fél hangsúlyozta, hogy Kijev számít a partnerek segítségére az orosz háborús bűnösök felelősségre vonásában mind az ukrán bíróságokon, mind más országok bíróságain, valamint a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon és a különleges törvényszékeken egyaránt. „Érdekeltek vagyunk a német partnereinkkel való közös fellépésben mind kétoldalú alapon, mind az Europol égisze alatt” – emelte ki az ukrán országos rendőrfőnök.

Kapcsolódó friss hírek