Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Rétvári Bence bejelentette, Magyarországon az emberek 83 százaléka biztonságban érzi magát

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarországon az emberek 83 százaléka biztonságban érzi magát, és egy évtized alatt 62 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma – állapította meg a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten.

Rétvári Bence a bűnmegelőzés napja alkalmából rendezett ünnepségen arról magyarázott: az eredmény a rendőrség és a bűnmegelőzésben dolgozók munkájának köszönhető.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, amihez az is hozzájárult, hogy megemelték a bűnüldözésre szánt forrásokat;

míg 2010-ben a rendőrség működtetésére 449 milliárd forint szerepelt a költségvetésben, addig idén erre 1309 milliárd forintot fordítanak – emelte ki az államtitkár.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkája révén ma kevesebben esnek bűncselekmény áldozatául, a szervezet munkája fontos és mindig aktuális – hangoztatta.

Kapcsolódó friss hírek