Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

11 embert állítottak elő a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban
Fotó: Wikipedia/Westend Shopping Center

Tömegverekedés tört ki a Budapest belvárosában található hírhedt bevásárlóközpont tetőteraszán kedden este: a Metropol azt írja, a Westend tetején egy fiatalokból álló csoport esett neki két másik, szintén kamasz gyereknek.

Úgy tudni, a verekedés perceken át zajlott, amire több vásárló is felfigyelt, és értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen pillanatok alatt elfogták az elkövetőket.

„Mi épp moziba készültünk a barátommal, amikor láttuk, hogy valamit sokan figyelnek, így odamentünk mi is. Kiderült, hogy egy csomó fiatal, olyan 16-18 évesek, üt-ver két másikat. Megdöbbentő, de több fiatal lány is volt köztük. Aztán mondták a szemtanúk, hogy már hívták a rendőrséget. Közben egy férfi megpróbálta szétválasztani a balhézókat. Szerintem ő az egyik üzletben dolgozhatott”

– írta a Metropol egyik olvasója, aki szemtanúja volt az eseményeknek. A lap értesülései szerint a körülbelül tíz főből álló kamasz banda azért eshetett neki a másik kettő, számukra idegen fiatalnak, mert

másféle öltözködési stílust képviseltek, mint ők.

A Metropol kereste a BRFK-t az esettel kapcsolatban, ahonnan azt a választ kapták:

„2024. április 9-én, 17 óra 30 perckor érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy egy terézvárosi üzletközpont tetőteraszán több ember összeverekedett. A rendőrök a helyszínről 11 embert előállítottak a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra. Az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amelynek során a VI. kerületi nyomozók 10 embert hallgattak ki gyanúsítottként.”

Emlékezetes, ez ugyanaz a „színvonalas pláza”, ahol a mosdók bejáratának közelében áprilistól fizető automatákat helyeztek el, és 200 forintot szednek a vécéhasználatért. Úgy tűnik, azonban hatékony biztonsági szolgálatra így sem jut pénz az emberek szükségletein nyerészkedő bevásárlóközpontnál.

Kapcsolódó friss hírek