Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk
Fotó: Wikipedia/Westend Shopping Center

Fizetős lesz a vécé a Westend bevásárlóközpontban – írja a 444.hu olvasói fotók nyomán, melyeken az is látszik, hogy a vécék bejáratának közelében automatákat helyeztek el, feltehetően ezeknél lehet majd a vécéhasználat díját megfizetni.

De nem az öntudatos, bátor polgároknak!

Engedetlenségi mozgalmat hirdetünk: szánalmas ugyanis, hogy ekkora helyek Budapest közepén nem képesek annyi társadalmi szerepvállalásra, hogy ingyenes vécét biztosítsanak.

Értjük a motivációt (pénzbeszedés, a szerencsétlen sorsú emberek távoltartása), de akkor sem megengedhető, hogy az egyébként is elenyésző nyilvános vécék száma tovább csökkenjen azáltal, hogy a városi infrastruktúra legfontosabb helyszínei is kivonják magukat az ürítéshez – végső soron az emberi méltósághoz – való jog alól.

S miután ebben az országban a kérés, a szép szó ritkán talál meghallgatásra, arra buzdítunk, hogy tiltakozásul cselekedjünk!

Amíg a bevásárlóközpont vezetése jobb belátásra nem tér,

mostantól, ha a Westendben jársz, könnyíts magadon ott, ahol tudsz!

  • Pisálj sarkokba, eldugott helyekre;
  • akár csoportosan, egymást takarva;
  • a liftbe, az asztalok alá;
  • kevésbé bátrak pedig az üzletek próbafülkéibe is odakanyarinthatnak egy barnamedvét.

Frissítés (2024. 03. 12.): a Westend a fenti írással kapcsolatban szerkesztőségünkhöz közleményt juttatott el, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Westend hivatalos állásfoglalás

„A Westend számára nagyon fontos a folyamatos megújulás, ügyfeleink igényeinek kutatása és monitorozása. Ezen visszajelzések figyelembevételével a tavalyi évben megújult a Food & Friends ételudvarunk. Idén, ezen fejlesztések folytatásaként, a látogatóink komfortérzetének növelése érdekében változásokat vezetünk be a közösségi mosdóink területén. A mosdók funkcionális megújításának és a fizetős rendszer bevezetésének célja a magasabb szolgáltatási színvonal és a vásárlók számára megfelelő higiénia biztosítása és fenntartása. A bevásárlóközpont nyitvatartási idejében minden látogatói mosdóban dedikált személyzet és ezáltal magasabb minőségű szolgáltatás lesz elérhető. A bruttó 200 forintos mosdóhasználati díj bevezetésének időpontja 2024. április 01. A használati díjat látogatóink készpénzzel vagy bankkártyával a fizetőautomatáknál tudják kiegyenlíteni, majd az itt kapott jegyet a forgókapunál beolvasva tudják használni a szolgáltatást. A változás az összes olyan közönségforgalmi mosdót érinti, amely a Westend üzemeltetése alá tartozik. A mozi belső területén lévő és az egyes üzlethelyiségekhez tartozó mellékhelyiségek nem képezik a projekt részét.

Elhivatottak vagyunk, hogy folyamatosan fejlesszük szolgáltatásainkat és bízunk benne, hogy látogatóink visszajelzése is tükrözni fogja a szolgáltatásunk színvonalbeli emelkedését.”

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten