Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Energiáit „a munka köti le, a fejlődés, a tervezés, a stratégiaalkotás”.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Indexnek adott alákérdezős interjújában igyekezett bizonygatni Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere, hogy milyen keményen megdolgozott a „sikereiért”.

A felcsúti gázszerelőből lett milliárdos úgy emlékszik, a szocialisták idején üldözötté váltak a „jobboldali vállalkozók”, köztük ő maga is. Ezért büszke arra, hogy 2007-2008 körül, egy kisebb hullámvölgy után ismét sikerült milliárdos megrendelésekhez jutnia. Majd a 2010-es fideszes hatalomátvétel után Mészáros szerint az volt a cél, hogy

„ne csak a külföldi tulajdonú, multinacionális vállalatok tudjanak Magyarországon fejlődni, hanem a magyar vállalkozók is kiteljesedhessenek”.

Mészáros elmondta, nem viselik meg a róla készült mémek, sőt némelyiken jót nevet, de az energiáit sokkal inkább „a munka köti le, a fejlődés, a tervezés, a stratégiaalkotás”.

Az Orbán Viktorhoz fűződő viszonyával kapcsolatban elmondta, mindketten sokat dolgoznak, de így is relatíve intenzív a kapcsolatuk.

„Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, »közös gyermekünkről«, a Puskás Akadémiáról. Persze ugyanígy téma a család, a gyerekek, szóba kerül a politika is, megpróbálunk együtt ebédelni”

– mondta.

Mészáros Lőrinc a cégei által elnyert állami megbízásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, „az egy ultraliberális, már-már kommunista jelmondat, hogy nálunk a magyar vállalkozók csak úgy megkapják a munkákat, osztogatják nekik”.

„Nem igaz, ezt kikérem magamnak, de kikérem minden magyar vállalkozó nevében. Ez egy tévhit, egy vicc, a világ nem úgy működik, hogy van egy joystick, és azzal állítgatják a pénzcsapot, hogy ki mennyit kap”

– vette magát egy kalap alá Mészáros a kormány által halálra szívatott átlag magyar vállalkozóval.

A felcsúti kisgömböc azt is elmondta, „a megrendelésekért meg kell dolgozni, versenyezni, elnyerni, majd első osztályú minőségben, határidőre, pluszköltség nélkül elvégezni a munkát – állva a sarat a külföldi tulajdonú, multinacionális vállalatokkal szemben is”.

Kapcsolódó friss hírek