Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Energiáit „a munka köti le, a fejlődés, a tervezés, a stratégiaalkotás”.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Indexnek adott alákérdezős interjújában igyekezett bizonygatni Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere, hogy milyen keményen megdolgozott a „sikereiért”.

A felcsúti gázszerelőből lett milliárdos úgy emlékszik, a szocialisták idején üldözötté váltak a „jobboldali vállalkozók”, köztük ő maga is. Ezért büszke arra, hogy 2007-2008 körül, egy kisebb hullámvölgy után ismét sikerült milliárdos megrendelésekhez jutnia. Majd a 2010-es fideszes hatalomátvétel után Mészáros szerint az volt a cél, hogy

„ne csak a külföldi tulajdonú, multinacionális vállalatok tudjanak Magyarországon fejlődni, hanem a magyar vállalkozók is kiteljesedhessenek”.

Mészáros elmondta, nem viselik meg a róla készült mémek, sőt némelyiken jót nevet, de az energiáit sokkal inkább „a munka köti le, a fejlődés, a tervezés, a stratégiaalkotás”.

Az Orbán Viktorhoz fűződő viszonyával kapcsolatban elmondta, mindketten sokat dolgoznak, de így is relatíve intenzív a kapcsolatuk.

„Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, »közös gyermekünkről«, a Puskás Akadémiáról. Persze ugyanígy téma a család, a gyerekek, szóba kerül a politika is, megpróbálunk együtt ebédelni”

– mondta.

Mészáros Lőrinc a cégei által elnyert állami megbízásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, „az egy ultraliberális, már-már kommunista jelmondat, hogy nálunk a magyar vállalkozók csak úgy megkapják a munkákat, osztogatják nekik”.

„Nem igaz, ezt kikérem magamnak, de kikérem minden magyar vállalkozó nevében. Ez egy tévhit, egy vicc, a világ nem úgy működik, hogy van egy joystick, és azzal állítgatják a pénzcsapot, hogy ki mennyit kap”

– vette magát egy kalap alá Mészáros a kormány által halálra szívatott átlag magyar vállalkozóval.

A felcsúti kisgömböc azt is elmondta, „a megrendelésekért meg kell dolgozni, versenyezni, elnyerni, majd első osztályú minőségben, határidőre, pluszköltség nélkül elvégezni a munkát – állva a sarat a külföldi tulajdonú, multinacionális vállalatokkal szemben is”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!