Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Orbán a KRÉTA-rendszeren keresztül üzent a szülőknek

Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A közoktatási informatikai rendszeren, a KRÉTA-n keresztül küldött Orbán Viktor úgynevezett tájékoztató levelet a szülőknek – írja a Telex.

Orbán a március 1-től bevezetett új közlekedési tarifarendszerrel fényezi magát, mint írja,

„nehéz időkben ez sokaknak nagy segítséget jelent”.

Azt írja, az új rendszerrel „mintegy 4 millió ember jár jobban, legyen szó mindennapos ingázásról, eseti ügyintézésről vagy éppen kikapcsolódásról”.

Majd a „családbarát” pedofilsimogató kormány feje a gyerekeket is szájára veszi:

„A változás a 14 év alatti, iskoláskorú gyermekeket is érinti – így az Ön családja is a nyertese lesz az új rendszer bevezetésének. A család a nemzet alapja, ezért a magyar kormány számára a családok és a gyermekek segítése kiemelt fontosságú.”

Nem ez az első eset, hogy Orbán Viktor propagandacélra használja a KRÉTA-t. 2023 nyarán például állampapír vásárlására buzdító üzenet jelent meg a rendszerben.

Kapcsolódó friss hírek