Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

A KRÉTA-rendszerben üzenik a szülőknek, hogy vegyenek magyar állampapírt

Innen már csak egy lépés, hogy a „baloldal háborúpárti” reklámok is ott fognak futni.

A KRÉTA-rendszerben üzenik a szülőknek, hogy vegyenek magyar állampapírt
Fotó: MTI/Marjai János

„Tisztelt Szülők! Minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a MAGYAR ÁLLAMPAPÍR”

– így kezdődik az a Telexnek eljuttatott „rendszerüzenet”, amelyet egy szülő kapott szerdán a KRÉTA tanulmányi rendszerben. A felhívás az iskolaadminisztrációs felület „Faliújság” részén jelent meg, és az aláírás szerint az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-től érkezett.

allampapir-kreta-uzenet

Forrás: Telex/olvasó

Az üzenet szerint az ajándékba kapott pénzt is érdemes beletolni magyar állampapírba, magunkat és gyermekünket is meglephetjük így.

Hogy miért kampányolnak a nyilvánvalóan nem erre szolgáló oktatási rendszerben a magyar állam finanszírozása mellett, azt nem tudni. A lap kereste az ügyben a Belügyminisztériumot és az ÁKK-t is, egyelőre hiába.

Mint ismert, a kormány nemrég úgy döntött, hogy júliustól 1-től 13 százalékos további adót vet ki az egyébként is 15 százalékos kamatadóval sújtott lekötésekre, a bankoknak pedig tájékoztatniuk kell az ügyfeleket, hogy mennyi pénzt buktak, mert nem az állampapírt választották.

Nagy kérdés, hogy lehet-e még ezt a bődületesen kommunista-szagú magatartást tovább fokozni, illetve, hogy pl. választás idején várhatóak-e majd esetleg a Fideszt éltető kampányüzenetek is a diákok digitális ellenőrzőjében.

Kapcsolódó friss hírek