Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Megelőző távoltartást kért korábban az a nő, akit szerdán megölt volt férje Tamásiban, a bíróság azonban a kérést nem találta megalapozottnak.

Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője csütörtökön, sajtótájékoztatón arról beszélt, a 49 éves férfi március 26-án reggel behatolt a nő tamási házába, és több késszúrással leszúrta. Az áldozat a helyszínen meghalt.

A férfi február 17-én szabadult a börtönből, ahol éppen a nő ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt töltötte szabadságvesztését.

A sértett kérte is a Tamási Járásbíróságtól a 60 napra elrendelhető megelőző távoltartást, a kérésről február 16-án hozott elutasító végzést a bíróság. A végzést a sértett és képviselője tudomásul vette, és az ügyészség sem élt jogorvoslati lehetőséggel, így az február 27-én jogerőre emelkedett – ismertette a szóvivő.

A bíróság nem találta megalapozottnak a távoltartás törvényben meghatározott feltételeit, miszerint a hozzátartozók közötti erőszak elkövetőinek „a bántalmazó által a bántalmazott sérelmére megvalósított, méltóságot, életet, szexuális önrendelkezéshez való jogot, testi és lelki egészséget súlyosan, közvetlenül veszélyeztető tevékenységet vagy mulasztást kell elkövetnie”. Az elkövető nem tanúsított ilyen magatartást, a bíróság ezért elutasította a kérelmet – részletezte.

Elmondta: a férfi szabadulása után csaknem másfél hónappal később követte el az emberölést, addig Tamásiban tartózkodott úgy, hogy nem érintkezett a sértettel.

Kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a bíróság figyelembe vette a büntetés-végrehajtásban dolgozó reintegrációs tiszt nyilatkozatát, miszerint a gyanúsított nem tanúsított agresszív magatartást, nem mutatta jelét annak, hogy bosszút akarna állni élettársán.

A szóvivő közölte, a bíróság gyanúsítottat egy hónapra letartóztatásba helyezte.

Érdekesség, hogy miközben ilyen hiányosságokról, inkompetenciáról árulkodó szörnyű dolgok történhetnek Magyarországon, az Igazságügyi Minisztérium azzal van elfoglalva, hogy a csomagküldésre is kiterjessze a „fóliázós törvényt”.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten