Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Lázár János maffiamódszerekkel fenyegette meg a Spart

Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Portfolio Építőipar 2024 című budapesti konferenciáján 2024. március 21-én.
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Portfolio Építőipar 2024 című budapesti konferenciáján 2024. március 21-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Nemzetgazdasági Minisztérium után Lázár János építési és közlekedési miniszter is nekiment a Sparnak, miután a cég az árstop és a különadó miatt bepanaszolta Brüsszelben a kormányt. Az osztrák cég vezetése továbbá azt sejti, hogy Orbán egy rokonán keresztül akarja bevásárolni magát a magyarországi érdekeltségeikbe.

Lázár a Portfolio csütörtöki építőipari konferenciáján nyíltan megfenyegette az üzletláncot: azt mondta, hogy nem tűri a kormány a fenyegetéseket a Spartól, amely szerinte a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzent.

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

– mondta Lázár János.

A miniszter arról is beszélt, hogy nem kiszorítani akarja a kiskereskedelmi láncot, hanem rászorítani arra, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek”.

Végül úgy fogalmazott, „a cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett”.

Kapcsolódó friss hírek