Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Durván beleszállt a minisztérium a Sparba – meg vannak számlálva a népszerű áruház napjai?

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén a budapesti Kempinski Hotelben 2023. január 24-én.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén a budapesti Kempinski Hotelben 2023. január 24-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A valótlan és rosszindulatú állításokkal szemben a kormány a családok és a rezsicsökkentés megvédése érdekében azokban a szektorokban – így többek közt a kiskereskedelemben, az energiaszektorban és bankszektorban – vezette be az extraprofitadókat, ahol azok keletkeztek – írta hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra válaszul, hogy a Spar anyavállalata az Európai Bizottsághoz fordult a magyarországi különadók miatt, és mert nem mellesleg tegnap az is kiderült:

a kereskedelmi lánc Svájcba menekítette vagyona egy részét Orbánék legújabb zabrálása elől.

A minisztérium most azzal „érvelt”, hogy „az energiaválság és azt kísérő, megugró infláció okán” olyan extra jövedelmek képződtek, amiért az érintett vállalatok nem dolgoztak meg.

A kormány ezeket az extraprofitokat elvette, az így keletkező bevételek biztosítják a Rezsivédelmi Alap finanszírozását (bármi legyen is az – a szerk.). A magyar kormány elvi álláspontja ugyanis az, hogy a háború, a káros szankciók és az energiaválság árát nem a magyar családoknak kell megfizetniük – írták.

Az NGM még cégvezetésből is kioktatta a Spart, Nagy Mártonék szerint ugyanis a SPAR Magyarország Kft. működése nem hatékony, mivel piaci versenytársaihoz képest magasabb költségszerkezettel rendelkezik, emellett a piaci és az árversenyben is alulmarad. Ahelyett, hogy hatékonyságát és versenyképességét megerősítő lépéseket tenne, továbbá beszállna a piaci árversenybe, kétségbeesésében alaptalan álhíreket terjeszt – közölték, majd azzal fenyegették meg a kereskedelmi láncot, hogy

a magyar piacon csak olyan vállalkozások maradhatnak, amelyek jogkövető magatartásuk mellett figyelembe veszik a hazai fogyasztók érdekeit, azaz jó minőségű és jó áron elérhető termékeket kínálnak a magyar családok számára.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten