Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Börtönbe kerülnek a hajléktalanokat rugdosó, alázó mohácsi rendőrök

Súlyosbították a korábban csak felfüggesztett szabadságvesztésről szóló ítéletet.

Börtönbe kerülnek a hajléktalanokat rugdosó, alázó mohácsi rendőrök

Két év felfüggesztettről két év három hónap letöltendő börtönbüntetésre súlyosította a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa annak a két, időközben leszerelt rendőrjárőrnek a büntetését, akik többször is bántalmaztak két szerencsétlen, hajléktalan embert Mohácson még 2021 elején.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség hétfői közleményében felidézte, a húszas éveikben járó tiszthelyettesek 2021 januárjában, gépkocsizó járőrszolgálatuk ideje alatt követték el a bűncselekményeket.

Az egyik sértettet arra szólították fel, hogy ittas állapotban léggitározzon, közben mobiltelefonnal az emberi méltóságot sértő videót készítettek róla. A felvételt más rendőrrel is megosztották. De itt nem álltak meg:

„Elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta”

– mesélte az egyik névtelenséget kérő hajléktalant korábban.

A testületből fegyelmi úton eltávolított rendőrök ellen 2022 májusában emeltek vádat.

Az ügyben korábban első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és hivatali visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek őket, a járőrvezetőt szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt is elmarasztalta – fűzték hozzá.

A főügyészség utalt arra, hogy az elsőfokú bíróság az elkövetőket két-két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 225 ezer, illetve 125 ezer forint pénzbüntetésre ítélte,

a másodfokú döntést hozó Fővárosi Ítélőtábla ugyanakkor a másodfokú katonai ügyészi indítványnak helyt adva letöltendő börtönbüntetést szabott ki, a pénzbüntetésen nem változtatott.

Az ítélet az egykori járőrtárs esetében jogerős, míg a járőrvezető tekintetében védelmi fellebbezés okán a Kúrián, harmadfokú eljárásban folytatódik – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek