Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Trump Orbán Viktorról: „remek munkát végez, ő a főnök”

Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án.
Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor pénteken a floridai Mar-a-Lagóba utazott, hogy találkozhasson Donald Trump korábbi amerikai elnökkel.

A miniszterelnök Facebook-oldalán egy videót is megosztott arról, hogyan udvarolta körbe őt a 2020-ban elzavart, de most újra választási győzelemre esélyes Trump.

Köszönöm, Elnök úr! 🇭🇺🇺🇸

Köszönöm, Elnök úr! 🇭🇺🇺🇸

Posted by Orbán Viktor on Saturday, March 9, 2024

A „Köszönöm, Elnök úr!” című videóban a volt amerikai elnök arról beszél, hogy „senki sem okosabb vagy jobb vezető, mint Orbán Viktor”, aki remek munkát végez, fantasztikus.

„Nem egy ellentmondásos figura, mert ha elmondja, hogy lesz, akkor az úgy is lesz. Ő a főnök”

– méltatta Trump Orbánt.

Az európai politikai helyzettel kapcsolatban valószínűleg teljesen vakon mozgó Donald Trump azt is hozzátette: (Orbán) „Nagyszerű, fantasztikus vezető Európában, sőt az egész világon. Nagyon tisztelik.”

„Trump elhozza a békét”

Donald Trump a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét – mondta ezt már Orbán Viktor a találkozójuk után az MTI-hez szombaton eljuttatott videóban.

A miniszterelnök azt mondta: Trump elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is, és szerinte

„ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke”.

A kormányfő kifejtette: egyetértettek abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. „Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik” – fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte, abban is egyetértettek, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőség van, „bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a 9 milliárd dollárt, itt nem akarunk megállni. Ha az elnök úr visszatér, újabb lendületet fogunk adni az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatoknak” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Kitért arra is, hogy Amerikában gőzerővel zajlik a kampány, „sőt rohan előre”, az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a maguk döntését. „Nekünk, magyaroknak meg az a dolgunk, hogy valljuk be őszintén, jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Kapcsolódó friss hírek