Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését

Az ügyészség szerint Molnár Zsolt megneszelte Baja Ferenc korrupciós ügyét, majd ő is kért 40 milliót a sápból.

Molnár Zsolt, az MSZP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 27-én.
Molnár Zsolt, az MSZP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 27-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elfogyhatott a levegő a jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező MSZP-s kavaróember körül: Polt Péter legfőbb ügyész – a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként – indítványozta Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését.

A Legfőbb Ügyészség hétfői közleményében azt írta: a rendelkezésre álló adatok szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatásra; a közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot.

Újabb választás, újabb szoci korrupciós ügy! Facebook oldala sincs, mégis mindig előkelő helyre kerül a listán: Molnár…

Posted by K-Monitor on Monday, March 4, 2024

Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza.

A közlés szerint Molnár Zsolt – a korrupciós megállapodásról értesülve – megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot

azért, hogy a szerződést ő se támadja. Baja Ferenc 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében Molnár Zsolt kérését tolmácsolta a férfinak.

Miután a kft. elnyerte a tendert, a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak – írja az ügyészség.

Közölték: Molnár Zsolt cselekménye társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jog felfüggesztését követően nyílik lehetőség – írta a Legfőbb Ügyészség.

Kapcsolódó friss hírek