Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Kellett, mint egy falat kenyér: 646 millió forintból épült lombkoronaház és -sétány Nagykörűben

Bizonyára már semmi más nem hiányzott az 1500 lakosú faluból.

Az áradó Tisza Nagykörűnél. (A 646 millió forintból épült lombkoronasétányról sem a közösségi oldalakon, sem a település honlapján, sem Googleben nem találtunk fotót.)
Az áradó Tisza Nagykörűnél. (A 646 millió forintból épült lombkoronasétányról sem a közösségi oldalakon, sem a település honlapján, sem Googleben nem találtunk fotót.) Fotó: Facebook/Nagykörű és a Tisza szépségei

Lombkoronaház és -sétány épült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, mindössze 1500 lakosú Nagykörűben több mint 646 millió forintból – közölte a település polgármestere az MTI-vel abban a korban,

amikor emberek nélkülöznek, fagynak meg és élnek a szabad ég alatt Magyarországon.

Túri Tibor tájékoztatása szerint a projekt finanszírozásához a magyar kormány és az Európai Unió csaknem 507 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Jó hír, hogy az épület nyolc méter magasan épült, így a nyitvatartását nem befolyásolja a Tisza folyó ingadozó vízállása! A sétány a Tisza gátjáról vezet az épülethez 300 méteren az ártéri erdőben – magyarázta.

A Lombkoronaház épületében multifunkciós rendezvényteret és melegkonyhás éttermet alakítottak ki, amelyhez egy fedett és egy nyitott terasz is tartozik – sorolta. Az étterem melletti „tájboltban” pedig kézműipari termékeket árusítanak és a gyerekek számára is biztosítanak játszásra alkalmas teret – újságolta a polgármester.

A legutóbbi lombkoronasétányból hatalmas botrány lett, amikor is tavaly Nyírmártonfalván úgy oldották meg ezt az újabban valamiért rettentő divatos pénzlopó módszert látványosságot, hogy tarra vágták az erdőt a szintén uniós pénzből épített, éppen a fák élővilágát megismertetni hivatott tákolmány körül.

A nagykörűi lombkoronasétányról is sokat elmond, hogy egyelőre se a polgármester Facebook-oldalán, se a település honlapján nem találtuk nyomát a beruházás méltatásának, vagyis gyanítható, hogy az MTI is csak valamilyen kötelezően letudandó projektfeltétel miatt lett tájékoztatva.

Kapcsolódó friss hírek