Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

50 ezren gyűltek össze a Hősök terén – a Fidesz-propaganda szerint „komcsi nyuggerek és homoszexuális libsik” tüntettek

Gulyás Márton (Partizán), a "társadalmi kiállás" házigazdája beszél az Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án. A demonstrációt civilek, online tartalomgyártók szervezték.
Gulyás Márton (Partizán), a "társadalmi kiállás" házigazdája beszél az Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án. A demonstrációt civilek, online tartalomgyártók szervezték. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gulyás Márton szerint 50 ezren tüntettek péntek este Budapesten, a Hősök terén a gyermekek védelméért. A megmozdulást a Fidesz pedofilbotránya kapcsán szervezték népszerű influenszerek.

A felszólalók közül Osváth Zsolt arról beszélt, ő is intézetben nőtt fel, mint mondta: a rendszerszintű problémákra szeretné felhívni a figyelmet, „a problémákra, amelyeknek a kegyelmi ügy csak a jéghegy csúcsa”. Az intézet soha nem fogja tudni pótolni a családot, de az államnak mindent meg kell tenni, hogy „legalább ne legyen húsba maró” a család hiánya – jelentette ki.

Új szint, hogy pedofil arcoknak falaznak

A legnagyobb hatású beszéd a tüntetéshez csak online kapcsolódó Azahriah-tól hangzott el, a fiatal zenész többek között arról beszélt, „annyiszor hallottuk már, hogy védjük meg a határainkat és a gyerekeinket, de eddig semmi értelme nem volt”.

„Mégis azt gondolom, teljesen új szint az, hogy pedofil arcoknak falaznak, de a legparább az, hogy ez nem egy ismeretlen sztori. Nemrég még a több tízezer deepwebes gyerekpornót birtokló Kaletát engedték ki félmillió forintos bírsággal”

– emlékeztetett Azahriah.

Részlet a tüntetés élő videójából.

Részlet a tüntetés élő videójából.

Úgy véli, ha nem robban ki a botrány, simán elsunnyogták volna ezt is. „Nem azt akarom mondani, hogy most lett rés a pajzson. A gyermekbántalmazás, a pedofília no go” – szögezte le a népszerű énekes.

Az állampárt gyermekvédelem alatt a politikai ellenfeleik buzizását érti

Pottyondy Edina szerint látszik, hogy sokan vannak: az emberségnek, a szolidaritásnak és a normalitásnak is van bázisa. Ha ezt nem az utolsó előtti lépésnek látják, hanem az elsőnek, akkor újra van remény.

„Van egy ügyünk, amiben minden jó érzésű ember a társunk lehet, állítsuk magunk mellé a magyar társadalmat. Állítsuk őket a bántalmazottak, a kiszolgáltatottak mellé, leginkább az árva és szegény gyerekek mellé, akiknek nemcsak a fizikai és lelki biztonsághoz van joguk, hanem egy olyan országhoz is, ahol nem a gyűlölet uralkodik” – mondta.

A youtuber a pedofilbotránnyal kapcsolatban úgy fogalmazott:

„A magyar állampárt gyermekvédelem alatt a politikai ellenfeleik buzizását érti. És most fogják igazán ránk szabadítani a poklot, hogy fedezzék magukat.”

A tüntetés hivatalos részét Gulyás Márton zárta. A Partizán műsorvezetője arról beszélt, hogy „a gyermekellátásban tengernyi a feladat, de ma este egy cseppet ebben a tengerben mi fogunk bevállalni”.

Gulyás szerint nyomást kell gyakorolni a döntéshozókra annak érdekében, hogy végre érdemi védelmet kapjanak a gyermekek. A Partizán riportere beszéde után gyűjtést indított a bántalmazott gyerekek részére.

A tüntetés itt nézhető vissza:

A fideszes propagandalapok mindeközben tehetetlenségükben igyekeztek összekenni a tüntetőket az „LMBTQ-lobbival”.

A Magyar Nemzet még listázta is az eseménnyel szimpatizáló ismertebb melegeket. A Vadhajtások pedig a kötelező buzizás mellett „patkányok lázadásának” nevezte a több tízezer fős tömeget, azt állítva, hogy „komcsi nyuggerek és homoszexuális libsik” tüntettek a Hősök terén.

Kapcsolódó friss hírek