Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Nem megy börtönbe Kaleta Gábor, az ügyészség elfogadta az ítéletet

Eldőlt: lehetsz pedofil Magyarországon, csak ügyesen kell intézni.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én.
Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elfogadta a Polt Péter vezette ügyészség Kaleta Gábor egykori perui nagykövet ítéletét, így amennyiben a döntés a volt diplomatának is megfelel, mindössze felfüggesztett szabadságvesztéssel és alig több mint félmillió forintos pénzbüntetéssel megúszhatja a pedofilügyét – tudta meg a Blikk.

A lap emlékeztet, az „enyhének tűnő” ítélet után össztűz zúdult a társadalom részéről a magyar igazságszolgáltatásra. Bár a nyomozás során Kaleta nem ismerte be tettét, az előkészítő ülésen ezt mégis megtette, ám mind a védelem, mind az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, azaz akkor még nem emelkedett rögtön jogerőre a döntés.

A Fővárosi Főügyészség a Blikkel most azt közölte: tudomásul veszik az ítéletet, és azt is elmagyarázták, miért kérték a vérlázítóan elnéző „büntetést” a volt diplomatára.

„A Fővárosi Főügyészség a vádiratában a vádlottra végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta abban az esetben, amennyiben a vádlott nem mond le a tárgyalás jogáról, illetve az előkészítő ülésen nem tesz beismerő vallomást” – mondta Gasz Péter szóvivőt helyettesítő ügyész. Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását pedig akkor látta indokoltnak az ügyészség, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bíróság előtt beismer és lemond a tárgyalási jogáról.

Kaleta ügyvédje a múlt heti tárgyaláson többek között azt hozta fel, hogy a 19 ezer gyermekpornó-felvétellel megbukott védence 30 kilót fogyott, és különben is, mélyen vallásos, „rendszeresen gyakorolja a hitét”.

A bíróság végül egy év, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Szijjártó egykori diplomatáját, valamint az életszínvonalához, vagyonához mérten extrán nevetséges – 540 ezer forintos – pénzbüntetést is kapott.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten