Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Lemondott tisztségeiről Bús Balázs, az NKA alelnöke

Újra polgármester lenne Óbudán, de korábban az ellenzék őt is pedofil bűncselekmény eltussolásával vádolta.

Lemondott tisztségeiről Bús Balázs, az NKA alelnöke
Fotó: Facebook/Bús Balázs

Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatója Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternél mindkét tisztségének megszüntetését kezdeményezte – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtökön.

Bús Balázs a közlemény szerint azért kezdeményezte mindkét tisztségének megszüntetését, mert az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként indul. Csák János miniszter elfogadta a kezdeményezést.

Az NKA alelnöki teendőit Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára látja el – közölte a minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya.

Időzíteni tudni kell

Érdekesség, hogy Bús Balázs éppen a kormány pedofilbotránya után jött rá, hogy nemsokára polgármesterként fog indulni, ami bizonyára nincs összefüggésben azzal, hogy néhány éve az ellenzék Búst is egy pedofil bűncselekmény eltussolásával vádolta.

A Párbeszédes Szabó Tímea 2022 márciusában számolt be arról, hogy a fideszes politikus még III. kerületi polgármesterként, egy helyi óvodában történt szexuális bűncselekmény nyomozása kapcsán nem értesítette a képviselő-testület, a gyámügyet, a dolgozókat és az áldozatok szüleit sem. Az esetről akkor itt írtunk.

Kapcsolódó friss hírek