Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Ellenzék: Bús Balázs megpróbált eltussolni egy pedofil bűncselekményt

Ellenzék: Bús Balázs megpróbált eltussolni egy pedofil bűncselekményt
Fotó: Facebook/Bús Balázs

A fideszes Bús Balázs még III. kerületi polgármesterként eltitkolt és megpróbált eltussolni egy pedofil bűncselekményt – állítja az ellenzék.

Az ellenzéki pártok szerdai, online sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy január végén 16 év fegyházra ítéltek egy férfit, aki évekkel ezelőtt egy III. kerületi óvodában követett el szexuális bűncselekményt gyermekek ellen. A vele együttműködő óvónőt kilenc év fegyházbüntetésre ítélték – tette hozzá.

A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai bűncselekményt!

A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt!Vadai Ágnessel és Demeter Mártaval tartok sajtótájékoztatót#StopPedofidesz

Posted by Szabó Tímea on Wednesday, March 23, 2022

Azóta kiderült – folytatta az ellenzéki politikus –, hogy a rendőrség a nyomozásról értesítette az akkor még polgármester Bús Balázst, akinek az óvoda vezetője is több mint tíz segítségkérő e-mailt írt.

A volt polgármester az esetről nem értesítette a képviselő-testület, a gyámügyet, a dolgozókat és az áldozatok szüleit sem

– emelte ki a parlamenti képviselő.

Amikor Bús Balázs már tudott az ügyről, akkor pedig helyettese, Kelemen Viktória kezdeményezésére a Fidesz megszavazta, hogy az érintett intézmény óvodapszichológusainak számát csökkentsék nullára – utalt vissza a történtekre Szabó Tímea. Bús Balázs „bűnrészes ebben a pedofil bűncselekményben”, nincs helye a közéletben – foglalta össze véleményét.

A sajtótájékoztatón részt vett Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, aki úgy fogalmazott:

„alig telik el hónap úgy, hogy valamilyen fideszes pedofil bűncselekmény elő ne kerülne a sajtóban”.

A kormánypárt korábbi ígérete ellenére semmit nem tett az áldozatok védelmének érdekében – jelentette ki. Az ellenzék azonban készített egy áldozatvédelmi törvényt, amelyet a fideszesek „egész egyszerűen lerúgtak” – tette hozzá.

Az indítvány azt mondta volna ki, hogy akik ilyen bűncselekményt követnek el, azok soha többé „életükben gyerek közelébe ne kerülhessenek” – ismertette a javaslatot. A jogszabály alapján minimum három év szabadságvesztés járt volna azoknak is, akik tudomást szereznek egy ilyen bűncselekményről, de nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzák – emelte ki Vadai Ágnes.

Az ellenzéki politikus megígérte, hogy ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor egy komplex, átfogó törvényjavaslatot nyújtanak be az áldozatok védelme érdekében.

Demeter Márta, az LMP képviselője arról beszélt, hogy a kormány éveken át mentegette Kaleta Gábor volt perui nagykövetet, aki körülbelül húszezer pedofil felvételt tárolt a hivatali laptopján. Ellene eljárás indult, amit a Fidesz végig tagadott és a férfit „úgy menekítették haza külföldről, hogy lehetőleg senki ne tudja meg”, hogy már rég nyomoznak az ügyében – mondta. Kaleta Gábor mindössze 540 ezer forint büntetést kapott és nem tiltották el a gyermekkel kapcsolatos munkaköröktől sem – hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten