Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Már sajátjai is nyírják Trumpot: a Republikánus Pártnak „jobb ajánlattal” kell előállnia

Donald Trump, 2017 és 2021 között az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke.
Donald Trump, 2017 és 2021 között az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke. Fotó: Flick/Gage Skidmore

Mike Pence volt amerikai alelnök szerint a Republikánus Pártnak „jobb ajánlattal” kellene előállnia a novemberben esedékes elnökválasztások előtt.

Pence, az újbóli jelöltségre törekvő Donald Trump előző elnök egykori alelnöke, akivel a Sky News brit kereskedelmi hírtelevízió készített vasárnap interjút, úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államoknak új vezetésre, új választási lehetőségekre, új kezdetre van szüksége.

Saját elnökjelölti kampányának októberi felfüggesztésére utalva kijelentette: az amerikai nép nyitott arra, hogy új vezetés álljon az ország élére, és ő is azért állt félre, hogy másoknak lehetőséget adjon.

„Reménykedem abban, hogy pártunk is megadja a lehetőséget az amerikai népnek az újrakezdésre. Új vezetésre van szükségünk, olyanra, amely egyesíteni tudja az országot”

– mondta Mike Pence a vasárnapi interjúban.

Trump újbóli elnökjelölti ambícióira utalva Pence úgy fogalmazott: abban reménykedik, hogy a republikánusok „jobb választási lehetőségeket kínálnak” az amerikai népnek egy új vezetés érdekében.

Csütörtöki hír volt, hogy sajátjai közül mások sincsenek oda Donald Trump esetleges visszatérésétől. A republikánusok egy csoportja, a Republican Accountability Project a magyar miniszterelnök példájával riogat, mondván: olyasmi várhat az Egyesült Államokra, ha Trump nyeri az elnökválasztást, mint amit Orbán Viktor művelt Magyarországgal.

Donald Trump, 2017 és 2021 között az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke.

Kapcsolódó friss hírek