Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Sikkasztás miatt börtönbe kerül egy volt fideszes polgármester

Csodák márpedig vannak.

Torta a Fidesz 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án.
Torta a Fidesz 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélték Spergelné Rádl Ibolyát, az Orbán-bányáról is hírhedt Fejér megyei Gánt volt fideszes polgármesterét – írja a 24.hu.

A lap a Székesfehérvári Törvényszéktől megtudta, a volt településvezető kétrendbeli folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, és kétrendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kapta büntetését.

Ez volt az az ügy, amelyben a korábbi polgármestert azzal vádolták, hogy 13 millió 765 ezer forintot sikkasztott el az önkormányzattól 2017 és 2019 között, illetve 1 millió 700 ezret egy egyesülettől.

Spergelné Rádl Ibolya 2020 nyarán, 11 év után mondott le tisztségéről, miután nyomozást indítottak ellene. Bár 2020 szeptemberében a 24.hu-nak azt állította, hogy nem tud a nyomozásról, a 2019-es ellenőrzés során maga a testület tett feljelentést.

Az önkormányzati kamuszámlákat egy revizor leplezte le, többek között felhatalmazás nélküli kifizetések, állandó készpénzezés, valamint egy szűk kör számára juttatott prémiumok ügye derült ki a 2019-es vizsgálat nyomán.

Kapcsolódó friss hírek