Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Beintett Gulyás Gergelynek a kapzsi fideszes polgármester: „Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel”

„Mindenhonnan azt hallja”, hogy jól megy a gazdaság, úgyhogy szerinte megérdemli a többmilliós jutalmat.

Dr. Vass György, Fót polgármestere.
Dr. Vass György, Fót polgármestere. Fotó: Facebook/dr. Vass György

Bár tavaly még Gulyás Gergely is helytelenítette a fóti fideszes polgármesternek megszavazott hatmilliós jutalmat, Vass György úgy van vele, hogy ha ilyen jó helyzetben van a magyar gazdaság, most már végképp jár neki ez a „csekély összeg”. A fóti képviselőtestület a jövő héten szavaz a polgármester jutalmáról.

Ismert, tavaly novemberben Vass az energiaválság közepén is szerette volna felvenni a hathavi fizetésének megfelelő bónuszt, de miután a miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére azt válaszolta, hogy ez nem helyes, a polgármester visszakozott.

Most viszont a Magyar Narancs úgy értesült, hogy a fóti városvezető jutalmáról szóló előterjesztés ismét a város Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottsága elé került.

A polgármester a lap kérdésére azzal érvelt jutalma mellett, hogy a zárszámadás szerint a város költségvetése a tavalyi évet 4,1 milliárd forint plusszal zárta. Ráadásul Solymáron, Dunakeszin, Veresegyházon szintén jutalmat szavaztak meg a polgármestereknek. „Nem értem, miért én vagyok a célpont?” – fogalmazott.

Amikor Vass Györgyöt emlékeztették, hogy Gulyás Gergely egyszer már helytelenítette a nagy összegű jutalmát, a polgármester azt mondta: „Ha a munkáltatóm – a képviselő-testület – ezt felajánlja, nem fogok aszkétaként felállni, hogy »jajj, nekem nem kell!«. Ennek jó része úgy is fel lesz ajánlva, már tudom is hogy kiknek”.

Majd alaposan odaszúrt Gulyásnak:

„Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem ezt kellett volna mondania. Azt kellett volna mondania, hogy a képviselő-testület dönt ebben a témában”

– nyilatkozta Vass a Magyar Narancsnak, hozzátéve, nem érti a rossz gazdasági helyzetre vonatkozó célzásokat sem, hiszen ő „mindenhonnan azt hallja”, hogy milyen jól megy a gazdaság.

Kapcsolódó friss hírek