Solymár fideszes polgármestere közel 6 milliós jutalmat vett fel, már el is költötte

Solymár előre megy, nem hátra.

Szente Kálmán, Solymár fideszes polgármestere.
Szente Kálmán, Solymár fideszes polgármestere. Fotó: Facebook/Solymári Polgármesteri Hivatal

„Már be is fizettem egytlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére”

ezt mondta a 24.hu-nak Szente Kálmán, Solymár fideszes polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a testület október végén hathavi pluszpénzt, közel bruttó 6 millió forintot szavazott meg neki.

„Solymár szerencsére kiváló gazdasági helyzetben van. A vállalkozásaink száma történelmi rekordot döntött (1838 db), az adóbevételünk szintén” – magyarázta a településvezető.

Hivatkozott arra is, hogy mivel az elmúlt években Solymáron komoly energiamegtakarítási programokat hajtottak végre, és saját erőből energiatakarékosra cserélték a közvilágítást, várhatóan könnyebben vészelik majd át az energiaválságot – méltatta érdemeit a bruttó 975 ezer forintos havi apanázsból tengődő polgármester.

Szente Kálmán a jelek szerint nem osztja kollégája, a Fótot vezető szintén fideszes Vass György álláspontját. Mint ismert, Vass is közel 6 milliós jutalommal számolhatott, melyet megérdemeltnek, indokoltnak tartott, ám miután Gulyás Gergely ezzel kapcsolatos ellenvéleményét fogalmazta meg, végül inkább levette a napirendről a javaslatot.

Kapcsolódó hírek