Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Az Opus Nyrt. mellett a Tesla is felpörgött idén: Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere

Nem csak Felcsúton tudják, hogyan kell „háborús inflációs válság” közepette pénzt csinálni.

Elon Musk dél-afrikai származású amerikai mérnök, vállalkozó és multimilliárdos újító, a világ leggazdagabb embere.
Elon Musk dél-afrikai származású amerikai mérnök, vállalkozó és multimilliárdos újító, a világ leggazdagabb embere. Fotó: Flickr/dmoberhaus

Nemcsak Orbán Viktor strómanjának sikerült jól 2023, hanem világviszonylatban egy másik „okosember” is jól megszedte magát. A Bloomberg Billionaires Index szerint Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere idén, vagyona 92 milliárd dollárral 229 milliárd dollárra gyarapodott.

A Twitteren ámokfutó, a Teslával ismertté vált üzletember Bernard Arnault francia luxusmágnást taszította le a képzeletbeli trónról: Elon Musk év eleje óta 92 milliárd dollárral lett gazdagabb részvényeinek pénteki tőzsdezáráskor elért árfolyama alapján, noha tavaly még 138 milliárd dollárt veszített.

A második helyre csúszott vissza a tavalyi listavezető francia Bernard Arnault, az LVMH cégcsoport (Louis Vuitton Moet Hennessy) elnöke, akinek a vagyona 17 milliárd dollárral, 179 milliárd dollárra emelkedett.

Az Amazon.com Inc. alapítója, Jeff Bezos idén 69,9 milliárd dollárral, 177 milliárd dollárra növelte vagyonát, ami a harmadik helyre volt elég.

A szupergazdagok listáján a negyedik Bill Gates, a Microsoft alapítója 141 milliárd dollárral, ami 31,5 milliárd dollárral több a tavalyinál.

A Microsoft ex-vezérigazgatója, Steve Ballmer az ötödik a listán, vagyona 45 milliárd dollárral, 131 milliárd dollárra nőtt.

A leggazdagabbak 500-as listájának sereghajtója a svájci Thomas Straumann, az egészségügy területén tevékenykedő üzletember vagyona egy év alatt 1,37 milliárd dollárral, 5,55 milliárd dollárra emelkedett.

Kapcsolódó friss hírek