Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban

Novák Katalin köztársasági elnök és Elon Musk, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, valamint a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat alapító-vezérigazgatójának találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én.
Novák Katalin köztársasági elnök és Elon Musk, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, valamint a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat alapító-vezérigazgatójának találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én. Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Novák Katalin fideszes köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, Elon Muskkal az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinban.

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, akivel négyszemközti megbeszélést folytatott.

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Most pótoljuk a találkozót”

írta hivatalos Facebook-oldalán Novák Katalin.

Elon Musk végül nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Most pótoljuk a találkozót.Részletek…

Posted by Novák Katalin on Monday, September 25, 2023

Az államfő a találkozó első perceiben kifejtette, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója az állami propagandamédiának elmondta, hogy Novák egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy olyanokkal találkozzon, akik szövetségesek a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez. Ebbe a sorba illeszkedik a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abott-tal és a Greg Gianfortéval, Montana állam kormányzójával tartott találkozó – magyarázta a kommunikációs igazgató.

A köztársasági elnök hivatalos látogatása kedden Utah állam fővárosában zárul, ahol Novák Katalin Spencer Cox kormányzóval szintén egyeztet a demográfiai kérdésekről is.

Elon Musk a közelmúltban többször fejtette ki véleményét a világ előtt álló népesedési kihívásokkal kapcsolatban és úgy fogalmazott, hogy a „demográfiai hanyatlás” súlyosabb probléma, mint a klímaválság. A világ leggazdagabb embere, többi között a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosa a közelmúltban a világ több másik állami vezetőjével is találkozott, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel és Georgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Kapcsolódó friss hírek