Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Friss: 85 km/órás széllökések, havazás, rengeteg eső várható szombaton, veszélyjelzést adtak ki

Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A két legészakkeletibb megyét leszámítva az összes megyénkre első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban a nap folyamán várható intenzív széllökések miatt.

A friss figyelmeztető előrejelzésben azt írják, az északnyugati szelet a déli órákig több helyen kísérhetik időnkénti viharos (60-85 km/h-t, kevés helyen 85 km/h-t meghaladó) széllökések, majd késő délután az Észak-Dunántúlon néhány helyen újra előfordulhatnak hasonló erősségű lökések.

Az esőből, havas esőből, havazásból összegyűlő napi csapadékösszeg az Észak-Dunántúlon nagyobb területen is elérheti a 20 mm-t, elsősorban Győr-Moson-Sopron térségében a 30 mm-t is meghaladhatja. Kis eséllyel néhány helyen előfordulhat dörgés, villámlás.

A meteorológia szerint december 23-án a Dunántúl nyugati, déli megyéit leszámítva több helyen is kifehéredhet a táj. Síkvidéken jellemzően lepel-3 cm, kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel Dunántúl északkeleti részein és a főváros tágabb térségében) akár 5 cm-t meghaladó vastagságú lehet frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon ez néhol elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár 15 cm-t is.

Szombat napközben délnyugat felől (bizonytalan gyorsasággal) enyhülés valószínű, emiatt a hó fokozatosan olvadásnak indul, a havazás lassan korlátozódik északkelet felé.

Kapcsolódó friss hírek