Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Orbán Viktor üzent a halálos beteg Karsai Dánielnek

Együttérez, „még imádkozik is”.

Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Csütörtökön letudta szokásos évi egy alkalmát Orbán Viktor, amikor nem kizárólag a lakájmédia előre egyeztetett kérdéseire méltóztat válaszolni. A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján többek között a tanárok béremeléséről (ami szerinte továbbra is „Brüsszeltől” függ), a migrációról és a 2024-es nagy terveiről beszélt.

Az Inforádió a halálos betegségben szenvedő, és aktív eutanáziért küzdő Karsai Dániel ügyével kapcsolatban kérdezte Orbánt:

„Érdemi-e a Karsai Dániel-vita? Lehet-e ebből népszavazás?”

– hangzott el a kérdés, a miniszterelnök pedig azt felelte, van egy népszavazási kezdeményezés, ezért innentől kezdve a kormánynak ezzel nincs dolga, majd a referendum dönt arról, mi legyen.

Orbán Viktor szerint nemcsak jogi, hanem emberi kérdésről van szó; megrázó emberi sorssal, nem egy üggyel állnak szemben.

„Az érintettnek, aki ezt az ügyet nyilvánosság elé hozta, csak azt tudom mondani, hogy vele vagyunk, együttérzünk vele, sok erőt kívánunk, ha megengedi, még imádkozunk is érte, hogy ezeken a nehéz időszakokon át tudjon jutni”

– fogalmazott Orbán az MTI beszámolója szerint.

Kapcsolódó friss hírek