Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Kósa Lajos azt mondta Karsai Dánielnek, hogy támogatja az eutanáziáról szóló népszavazási kezdeményezést

Kósa Lajos fideszes képviselő expozét tart a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én.
Kósa Lajos fideszes képviselő expozét tart a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Érdekes és jó beszélgetést” folytatott a méltó halálhoz való jogért küzdő, gyógyíthatatlan és halálos kimenetelű ALS-sel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével – írja az RTL.hu a beszélgetést követő sajtótájékoztatón elhangzottak nyomán, melyet Karsai tartott.

Kósa azt mondta Karsainak, hogy személyes meggyőződésből nem tudja támogatni az eutanáziát, mert szerinte az élethez való jog mindennél fontosabb. Az alkotmányjogász szerint a fideszes politikus ugyanakkor „nagyon érdekes és szép definíciót” mondott az életre: ahol a szeretet és a lélek még megvan. Ezt követően arról zajlott a beszélgetés, hogy mi történik akkor, ha valaki mindezt már nem tudja kifejezni.

Kósa a tudósítás szerint azt mondta a halálos beteg alkotmányjogásznak, hogy támogatja az ő és a Momentum népszavazási kezdeményezését a szabad életvégi döntésről. Emellett megígérte, hogy részt vesznek kormánypárti politikusok a témában kezdeményezett parlamenti vitanapon, de a magánvéleményüket fogják képviselni, nem pártálláspontot.

A találkozó során Karsai Dániel egy „Az élet jog, nem kötelesség” feliratú pólót adott Kósának, mire a fideszes „nagy gondolkodó” úgy reagált, hogy az élet sok kötelességgel jár.

Kapcsolódó friss hírek