Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Kósa Lajos azt mondta Karsai Dánielnek, hogy támogatja az eutanáziáról szóló népszavazási kezdeményezést

RövidenRöviden
Kósa Lajos fideszes képviselő expozét tart a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én.
Kósa Lajos fideszes képviselő expozét tart a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Érdekes és jó beszélgetést” folytatott a méltó halálhoz való jogért küzdő, gyógyíthatatlan és halálos kimenetelű ALS-sel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével – írja az RTL.hu a beszélgetést követő sajtótájékoztatón elhangzottak nyomán, melyet Karsai tartott.

Kósa azt mondta Karsainak, hogy személyes meggyőződésből nem tudja támogatni az eutanáziát, mert szerinte az élethez való jog mindennél fontosabb. Az alkotmányjogász szerint a fideszes politikus ugyanakkor „nagyon érdekes és szép definíciót” mondott az életre: ahol a szeretet és a lélek még megvan. Ezt követően arról zajlott a beszélgetés, hogy mi történik akkor, ha valaki mindezt már nem tudja kifejezni.

Kósa a tudósítás szerint azt mondta a halálos beteg alkotmányjogásznak, hogy támogatja az ő és a Momentum népszavazási kezdeményezését a szabad életvégi döntésről. Emellett megígérte, hogy részt vesznek kormánypárti politikusok a témában kezdeményezett parlamenti vitanapon, de a magánvéleményüket fogják képviselni, nem pártálláspontot.

A találkozó során Karsai Dániel egy „Az élet jog, nem kötelesség” feliratú pólót adott Kósának, mire a fideszes „nagy gondolkodó” úgy reagált, hogy az élet sok kötelességgel jár.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Megvan, kiből csinál új köztársasági elnököt a Fidesz-KDNP

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét