Külföld

Mi történik? Magyarországra jön a kínai elnök

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Hogyan ne égj ki a munkád miatt?

Hogyan ne égj ki a munkád miatt?

Folyamatos lehangoltság, vasárnap esti gyomorgörcs, szűnni nem akaró szorongás? Ha a felsorolt tüneteket többször is érzékeli már magán valaki, akkor lehet, hogy őt is fenyegeti a kiégés veszélye. Korai felismeréssel azonban sikerülhet megelőzni a teljes motivációvesztést.

Élet a mókuskerékben

Egy átlagos ember élete során több évtizedet tölt el munkával, ez idő alatt pedig eljöhet egy olyan pont, amikor a korábbi motiváció eltűnik, és többé nem találunk örömet a feladatokban. Céltalanná és stresszessé válik az életünk, emiatt pedig sokan érzik úgy, hogy benne ragadtak a mókuskerékben, ez a tudat pedig még több energiát vehet el tőlük.

Mit tehetünk, ha eljön ez a pont? Érdemes lehet új állást keresni, például itt: https://szombathelyallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites. A karrierváltás, pályamódosítás lehetőségét meg lehet fontolni, hiszen egy-egy új feladat új impulzusokat adhat, amivel kitörhetünk a sok éve tartó szürke mindennapokból.

Konkrét gyógyír a kiégés ellen persze nem létezik, hiszen minden élethelyzet más és más. Ha azonban valaki új feladatokról álmodozik, érdemes szétnézni a Szombathelyállás vagy bármely más karrierportál nyitott kereskedelmi pozíciói között, ahol többek között értékesítéssel kapcsolatos munkalehetőséget is találunk, ami egy igen változatos munkakör.

Egy apró változtatás is segíthet

Előfordulhat olyan szituáció is, amikor bár alapvetően szeretjük a ránk bízott feladatokat, mégis azt érezzük, hogy valami nincs rendben. Az ilyen esetekben érdemes először kisebb változtatásokat eszközölni. Egy-egy apró újdonság bevezetése pezsdítően fog hatni a napjainkra.

Ha pedig esetleg a feladatainkat érezzük monotonnak és egyhangúnak, jelezhetjük a felettesünknek, hogy szeretnénk új dolgokat tanulni, nagyobb felelősséget kapni.

Tartsunk szünetet, távolodjunk el a problémától!

Sokan hajlamosak a munkájuk során túlhajtani magukat, ami egyrészt a saját maximalizmusukból, másrészt pedig a túl magas elvárásokból eredhet. A hosszú ideig tartó, folyamatos terhelés elveheti a kedvünket a munkánktól, azonfelül pedig a magánéletünkre, emberi kapcsolatainkra is kihatással lehet.

Ha túlhajszoltnak érezzük magunkat, jó megoldás lehet egy kis szünetet tartani, szabadságra menni. Ha pár napra el tudjuk felejteni a problémákat, és megszűnik az addig tapasztalt nyomás, visszatérve teljesen máshogy fogjuk majd látni a helyzetet. Kisebb szüneteket tartani pedig egyébként is fontos, így tanácsos erre napközben figyelni.

Ha továbbra is stresszesnek érezzük magunkat, vizsgáljuk meg az életvitelünket, és igyekezzünk azon is pozitív irányban változtatni. A megfelelő minőségű alvás, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás nélkül nehéz lesz javítani a hangulaton.

Gondoskodás önmagunkról

Bár a munka az életünk egyik meghatározó része, ha sokáig csak a munkahelyi elvárásokat állítjuk a fókuszba, az könnyen a magánélet, valamint az általános kedélyállapot rovására mehet.

Ha valaki érzékeli magán a kiégés jeleit, igyekezzen még időben változtatni, hiszen egyedül magunk vagyunk a felelősek a saját boldogságunkért.

Kapcsolódó friss hírek