Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Putyin súlyos dolgot állít, ezen sok minden múlhat

Úgy tudja, „Ukrajnának nincs jövője”.

RövidenRöviden
Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: Pixabay/Dimitro Sevastopol

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami propagandatévé vasárnap sugárzott „Moszkva. Kreml. Putyin” című műsorában.

„Elapadt mindenük, nincsen saját bázisuk. Ha nincs saját bázisuk, nincs saját ideológiájuk, nincs saját iparuk, nincs saját pénzük, nincs semmijük, akkor nincs jövőjük. Nekünk azonban van”

– vezette le Putyin azon a beszélgetésen, amelyet pénteken folytatott katonákkal a Kremlben, az Oroszország Hőse-kitüntetések ünnepélyes átadását követően.

„Az önök harci teljesítményétől nagyon sok minden függ, vagyis Oroszország jövője, ez nyilvánvaló” – hergelte a jelenlévőket Putyin, aki szerint az ukrán hatóságok arcátlanságot követtek el azzal, hogy nem sorolták az oroszokat az ország őshonos nemzetei közé a vonatkozó törvényben.

„Mi soha ilyet nem teszünk. Ha nem kezdik el elpusztítani az oroszokat a történelmi területeinken, nem kezdik el elűzni onnan az embereket, ha nem nyilvánítják az oroszokat nem őshonos nemzetnek Ukrajnában… teljesen megőrültek” – fogalmazott Putyin.

Putyin az „ünnepségen”, amelyre mintegy 200 embert, többségükben katonákat hívtak meg a Kremlbe, ígéretet tett arra, hogy el fog látogatni Oroszország új – Ukrajnától elcsatolt – régióiba.

Szergej Lavrov külügyminiszter online üzenetet intézett a gázai övezeti háború ügyében folyó dohai fórumhoz. Ebben kijelentette: „Már látható az Egyesült Államok Ukrajna által Oroszország ellen indított háborújának végeredménye. Említés történt itt a NATO bővítéséről, de a fő eredmény számunkra és egyébként mások számára is, akik ezt csak később fogják látni, hogy Oroszország máris sokkal erősebb, mint amilyen a háború előtt volt”.

Lavrov szerint ugyanez történt, amikor Napóleon „szinte egész Európát összegyűjtötte, hogy megtámadja Oroszországot”, és amikor Adolf Hitler másfél évszázaddal később ugyanezt tette.

„Oroszország mindkét háború után erősebb lett” – bizonygatta a miniszter, akinek országában azóta is nagyjából ugyanazon az életszínvonalon nyomorog a többség, mint Napóleon vagy Hitler idejében.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Meghalt egy magyar túrázó Szlovéniában

Novák Katalin Katarban lófrál, miközben idehaza a szélnek eresztett pedofilpártolója miatt áll a bál

Meghátrált Orbán, az oroszpárti magyar kormányfő is megszavazta Ukrajna 50 milliárd eurós segélycsomagját