Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Gyurcsány Ferenc: „Nem kell lopni, aki pedig lop, azt meg kell büntetni”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc vasárnapi Facebook-videójában igyekszik tisztába tenni, hogy mi a helyzet valójában az uniós támogatási pénzekkel.

A DK elnöke állítja, valójában mindenki azt szeretné, hogy jöjjenek az európai pénzek, ehhez képest viszont mennek, a kormány pedig mindezt az ellenzékre keni – mutatta be egy távirányítós kisautóval.

A volt miniszterelnök úgy látja, Európának az az egyik baja velünk, hogy ha Magyarországon az állam beruház, akkor nem a legolcsóbb ajánlatot fogadja el, hanem a haverokét.

„Magyarán ellopják az uniós pénzt”

– vonta le a következtetést Gyurcsány Ferenc.

A legerősebb ellenzéki párt vezetője úgy véli, a Magyarországot finanszírozó európai polgároknak az sem tetszik, hogy aki korrupcióval lebukik, azt a – kormány által irányított – magyar bírósági rendszer felmenti.

Azt az állítást pedig, hogy a magyar ellenzék akadályozná az uniós pénzek érkezését, Gyurcsány Ferenc számadatokkal cáfolta. Mint rámutatott, az Európai Parlamentben körülbelül 700 képviselő ül, ebből kevesebb, mint egy tucat a magyar ellenzéki.

„Aki azt gondolja, hogy mi akadályozzuk meg, hogy jöjjenek a pénzek, az vagy nem ismeri az Európai Parlamentet, vagy tudatosan hazudik”

– mondta Gyurcsány, majd megállapította: nem kell lopni, aki pedig lop, azt meg kell büntetni, és jönni fognak az uniós pénzek.

Lopnak, csalnak, hazudnak. Most éppen azt, hogy jönnek az uniós pénzek. Ha végre már jönne valami, az se úgy, azért és annyi. Elmondom mi a valóság!

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, December 9, 2023

Kapcsolódó friss hírek