Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Nyugállományú rendőr vezérezredes: januártól tovább emelkedik a pedagógusok bére

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én.
Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén – állította Pintér Sándor nyugállományú rendőr vezérezredes, belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán.

A miniszter úgy magyarázta: ennek a célnak az elérése érdekében nélkülözhetetlen a pedagógusok társadalmi elismertségének növelése, bérük jelentős emelése differenciáltan, a teljesítmény figyelembevételével megvalósuló bérezési rendszerben! Hozzátette: mindezekre figyelemmel készült el az új pedagógus-életpályáról szóló törvény.

Pintér Sándor elmondta: 2024 januárjában a korábbi ígéretnek megfelelően biztosan meglesz a pedagógusok 10 százalékos béremelése.

Kapcsolódó friss hírek