Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Pintér Sándor véletlenül majdnem kétszer is megemelte az egészségügyisek bérét, de szerencsére időben eszmélt

Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án.
Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Januárban és márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben” – tudatta az állami hírügynökség délután fél 3-as hírében Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozva, mire nem sokkal később helyesbítés következett, ugyanis a 75 éves politikus „utólag módosította az elhangzottakat”.

„Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 14.37 órakor kiadott, RÖVIDHÍR – Pintér Sándor: márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben című anyagunk címét és 1. bekezdését pontosítjuk, mert a közlő utólag módosította az elhangzottakat. A cím és az 1. mondat helyesen: Pintér Sándor: márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben”

– olvasható az immár (talán) véglegesnek tekinthető közlésben, vagyis januárban nem, csak márciusban számíthatnak emelésre az egészségügyisek.

Januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddi ülésén a belügyminiszter.

Pintér a tudósítás szerint azt is állította, hogy jelenleg az orvosok átlagos bére 2 197 000 forint, a szakápolóké pedig 595 ezer forint. A szakápolók javadalmazásának megállapításánál az orvosokét vették alapul, annak 37 százalékában. A miniszter szavai szerint a szakápolók természetesen ennél többet is érdemelnek, de a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé.

Kapcsolódó friss hírek