Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Pintér Sándor véletlenül majdnem kétszer is megemelte az egészségügyisek bérét, de szerencsére időben eszmélt

RövidenRöviden
Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án.
Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Januárban és márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben” – tudatta az állami hírügynökség délután fél 3-as hírében Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozva, mire nem sokkal később helyesbítés következett, ugyanis a 75 éves politikus „utólag módosította az elhangzottakat”.

„Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 14.37 órakor kiadott, RÖVIDHÍR – Pintér Sándor: márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben című anyagunk címét és 1. bekezdését pontosítjuk, mert a közlő utólag módosította az elhangzottakat. A cím és az 1. mondat helyesen: Pintér Sándor: márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben”

– olvasható az immár (talán) véglegesnek tekinthető közlésben, vagyis januárban nem, csak márciusban számíthatnak emelésre az egészségügyisek.

Januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddi ülésén a belügyminiszter.

Pintér a tudósítás szerint azt is állította, hogy jelenleg az orvosok átlagos bére 2 197 000 forint, a szakápolóké pedig 595 ezer forint. A szakápolók javadalmazásának megállapításánál az orvosokét vették alapul, annak 37 százalékában. A miniszter szavai szerint a szakápolók természetesen ennél többet is érdemelnek, de a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Nyugállományú rendőr vezérezredes: januártól tovább emelkedik a pedagógusok bére

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el Szabolcsban több kórház összes fekvőbeteg-osztályán

Elhunyt Jakab Ferenc virológus

Diáktüntetés: Pintér „bohóc” Sándor takarodását követelték a Belügyminisztérium előtt

Sziréna nélkül kellett vonulniuk a tűzoltóknak, hogy ne zavarják Pintér Sándor nyugalmát

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton