Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Bűnügy

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Varga Mihály úgy tudja, stabil a költségvetés

RövidenRöviden
Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán termében 2023. november 28-án.
Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán termében 2023. november 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását – mondta Varga Mihály az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén.

A pénzügyminiszter úgy magyarázta, a rendkívüli kiadások mellett a költségvetés változatlanul előfinanszírozza azokat az uniós programokat, amelyeknek forrásait Brüsszel „politikai okokból visszatartja” Magyarországtól (helyesen: nem akarják, hogy az Orbán-kormány ellopja – szerk.), ezek mintegy ezer milliárd forintot tesznek ki.

Az EU károkat okoz a magyar gazdaságnak, a magyar költségvetésnek, és az adófizetőknek azzal, hogy az országnak járó forrásokat nem juttatja el – mutatott rá Varga, arról már mélyen hallgatva, hogy kik, mik miatt nem érkeznek az uniós pénzek.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ismét drágul a benzin szerdán

Orbán embere az elszegényítő, elherdált 2023-as év után bemondta: „jó pályán vagyunk”

Varga Mihály üzent a nyugdíjasoknak: eljött a várva várt nap!

Folytatni kell a „fegyelmezett” fiskális politikát, mondta Varga Mihály, miután tavaly gyakorlatilag havonta összeomlott a költségvetés

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal