Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Varga Mihály úgy tudja, stabil a költségvetés

Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán termében 2023. november 28-án.
Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán termében 2023. november 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását – mondta Varga Mihály az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén.

A pénzügyminiszter úgy magyarázta, a rendkívüli kiadások mellett a költségvetés változatlanul előfinanszírozza azokat az uniós programokat, amelyeknek forrásait Brüsszel „politikai okokból visszatartja” Magyarországtól (helyesen: nem akarják, hogy az Orbán-kormány ellopja – szerk.), ezek mintegy ezer milliárd forintot tesznek ki.

Az EU károkat okoz a magyar gazdaságnak, a magyar költségvetésnek, és az adófizetőknek azzal, hogy az országnak járó forrásokat nem juttatja el – mutatott rá Varga, arról már mélyen hallgatva, hogy kik, mik miatt nem érkeznek az uniós pénzek.

Kapcsolódó friss hírek