Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Az EP delegációja felszólította az Orbán-kormányt, hogy ne lopja el az uniós forrásokat

28 milliárd euró, azaz 10 ezer milliárd forint sorsa múlik azon, hogy meddig zabrál még a NER.

Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én.
Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának Budapestre látogató delegációja felszólította a magyar kormányt, hogy „felelősségteljesebben ossza el” (világosul: nem lopja szét) az európai uniós forrásokat, ne „felülről lefelé”, hanem az érintettek bevonásával hozzon döntéseket, hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket – mondta Monika Hohlmeier, az EP hattagú delegációjának vezetője sajtótájékoztatón Budapesten szerdán.

Kiemelte: 28 milliárd euró, azaz 10 ezer milliárd forint sorsa múlik azon, hogy teljesül-e érdemben a korábban megfogalmazott úgynevezett 27 „szupermérföldkő” és a hozzá tartozó 17 korrekció. Úgy fogalmazott: az uniós alapok nagy lehetőséget rejtenek az ország számára, ugyanakkor

vannak fenntartásaik, hogy tényleg a magyar polgárok és a vállalkozók a haszonélvezői azoknak.

A Fidesz részéről Deutsch Tamás máris idegbe rakta magát a hír kapcsán: „nem oszt, nem szoroz”, amit az EP költségvetési ellenőrző bizottsága politikai nyomásgyakorlása során csinált, mondta az Orbán-párt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője sajtótájékoztatóján.

Deutsch úgy magyarázta: a bizottság az EU-ban példátlan módon 2010 óta már harmadik alkalommal vizsgálódott Budapesten, és most is a politikai nyomásgyakorlás fokozása érdekében jöttek, hogy Magyarországot bele lehessen kényszeríteni, „préselni” az ukrajnai háborúba.