Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

„A kés pengéje beletört a hátába”: 12 és féléves fiú szúrt hátba egy másik gyereket Hajdúhadházon

„A kés pengéje beletört a hátába”: 12 és féléves fiú szúrt hátba egy másik gyereket Hajdúhadházon
Fotó: police.hu

Négy év javítóintézeti nevelésre ítélték azt a hajdúhadházi gyereket, aki még tavaly novemberben, 12 és féléves korában egy 40 centis késsel hátba szúrt egy kiskorú fiút – írja közleményében a Debreceni Törvényszék.

Tájékoztatásuk szerint három kiskorú fiú tavaly novemberben az iskolából sétált haza, amikor szurkáló szembejött velük biciklivel, és egyikükbe belekötött, azzal fenyegette, hogy megveri, megöli.

Elhajtott, a három fiú pedig nem akart vitába szállni vele, így ők is tovább indultak. Később az egyik kereszteződésben ismét odament a 12 és féléves gyerek a másik háromhoz, majd leszállva a bicikliről hasba verte a sértettet, aki már nem hagyta magát. Veszekedni, dulakodni kezdtek, vissza is ütött, majd barátai felszólítására megfordult és elindultak haza.

A támadó fiú ekkor a nála lévő 40 mm pengehosszúságú hegyes késsel kétszer közepes erővel hátba szúrta a sértettet. Barátai észrevették, hogy vérzik, ezért gyorsan hazakísérték.

A kórházban kiderült, hogy a kés pengéje beletört a hátába, így kiműtötték.

Nyolc napon belüli sérülést szenvedett, de miután meg is ölhették volna, emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság. A bíró enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott ténybeli beismerő vallomást tett, tettét őszintén megbánta, cselekménye pedig „kísérleti szakban maradt”. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a személy elleni bűncselekmények elszaporodottságát.

Kapcsolódó friss hírek