Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

„Belerohant a személyvonatunkba”: Lázár János is megszólalt a Sápnál történt vonatbaleset kapcsán

„Belerohant a személyvonatunkba”: Lázár János is megszólalt a Sápnál történt vonatbaleset kapcsán
Fotó: Facebook/Lázár János

Első az emberélet, második a felelősség kérdése – találta fején a szöget Lázár János a Facebook-oldalán azzal összefüggésben, hogy szerda hajnalban egy tehervonat egy várakozó személyvonatba rohant a Hajdú-Bihar megyei Sáp vasútállomáson. Az építési és közlekedési miniszter most azzal exponálta magát, hogy szerinte valószínűsíthető: a balesetet nem műszaki probléma okozta.

Súlyos vonatszerencsétlenség történt ma hajnalban Sáp és Báránd állomások között. Egy magánvasút tehervonata belerohant…

Posted by Lázár János on Wednesday, November 15, 2023

Lázár János közölte, hogy súlyos vonatszerencsétlenség történt Sáp és Báránd állomások között, „egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatunkba”.

„Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett” – tájékoztatott, hozzátéve, hogy a mozdonyvezetőt a katasztrófavédelem munkatársainak több órás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter vitte a debreceni kórházba.

A vasúttársaság és a rendőrség szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, az első eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy a szerencsétlenséget nem műszaki probléma okozta – írta a miniszter, aki gyors gyógyulást és teljes felépülést kívánt minden sérültnek.

Kapcsolódó friss hírek