Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Hála a vidéknek, ismét emelkedőben a Fidesz támogatottsága

Orbán Viktor és Győzike a 2023-as Tranzit fesztiválon, Tihanyban.
Orbán Viktor és Győzike a 2023-as Tranzit fesztiválon, Tihanyban. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hosszabb csökkenés után megállt, sőt, enyhe növekedésbe fordult a Fidesz támogatottsága – ismerette a Telex a Závecz Research friss közvélemény-kutatását.

A felmérés szerint a választókorú népesség 32%-a szavazna most a Fideszre, a legerősebb ellenzéki párt pedig továbbra is a Demokratikus Koalíció 14%-kal. A Mi Hazánkat és a Momentumot szavazókorúak 6, illetve 5 százaléka, a Jobbikot és az MSZP-t 4-4, az LMP-t és a Kétfarkú Kutyapártot 3 százaléka támogatja. A Párbeszéd, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Néppártja és a Jakab Péter-féle Nép Pártján mozgalom 1-1 százalékon áll.

Ami a biztos szavazókat illeti, a Fidesznek nincs oka aggodalomra.

Bár Budapesten 4 százalékot csökkent a támogatottságuk (a fővárosban mindössze 24 százalékon állnak), vidéken újra emelkedő tendenciát mutat a párt népszerűsége.

A kutatás szerint a megyeszékhelyeken 5, a kisebb városokban és a falvakban 3-3 százalékpontot emelkedett a Fidesz a biztos szavazók körében, így a szeptemberi 45 százalékos „mélypont” után most országosan 48 százalékon állnak. Ebben a kategóriában a DK 19, a Mi hazánk 8, a Momentum 6 százalékos – minden más politikai erő az 5%-os parlamenti küszöb alatt van.

Kapcsolódó friss hírek