Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Donáth Anna beleszállt Gyurcsányba: „a Momentum az utolsó mohikán”

Donáth Anna, a Momentum Európai Parlament képviselője.
Donáth Anna, a Momentum Európai Parlament képviselője. Fotó: Facebook/Donáth Anna

„Igaz beszéd, igaz ország” címmel tartott beszédet Donáth Anna a Momentum Mozgalom küldöttgyűlésén vasárnap. A párt európai parlamenti képviselője keményen bírálta Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót.

Donát többek között azt mondta, a kormányváltáshoz szerinte három feltételre van szükség: a kormánnyal elégedetlen többségre, kormányzóképes ellenzékre, és hitelességre.

„Sajnos az elmúlt évtizedben, évtizedekben a magyar választók hozzászoktak ahhoz, hogy a politikusok hazudnak. Hülyének nézik őket. Ezért nincs kormányváltás. Fájó kimondani, de nincs hitele ma az ellenzéknek” – fejtette ki a politikus, hozzátéve, szerint ennek két oka van:

„az egyik maga a Fidesz, amely 13 éve számolatlanul költi a pénzt az ellenzék lejáratására, a hitelének a rombálására. A másik viszont a Demokratikus Koalíció, és annak elnöke”.

„Igaz beszéd, igaz ország” – Donáth Anna beszéde a Momentum küldöttgyűlésén

„Igaz beszéd, igaz ország” – Donáth Anna beszéde a Momentum küldöttgyűlésén

Posted by Momentum Mozgalom on Sunday, November 12, 2023

„A DK-nak és elnökének lett volna lehetősége az elmúlt bő évtizedben tisztára mosni a saját nevét és hitelét. De azt látjuk, hogy nemhogy a korábbi hibákért nem vállalják a felelősséget, de újra és újra elkövetik ugyanazokat. Hazugsággal kampányolnak, és a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hitetik magukat. Ez a politikai szcéna a hazugság kultúrája. Ez az, amivel a Fidesz hatalmon tartja magát 13 éve. Ez az, ami ellen mi, momentumosok megalakultunk” – idézte Donáth Annát a párt közleménye.

A momentumos szerint a Demokratikus Koalíció épp az ellenzéki térfélnek a gúzsba kötésén dolgozik.

„Aktív szerepet vállaltak a Jobbik feldarabolásában, elszívták a MSZP szavazóit, az LMP-t már saját KDNP-jükké tetté. Budapesten pedig Karácsony Gergelyt is sarokba szorították” – fejtegette.

Úgy értékelte, hogy a Momentum Mozgalom az „utolsó mohikán”, aki megakadályozhatja, hogy a teljes ellenzék „eldékásodjék”, és ezzel hosszú időre elvesszen a kormányváltás esélye. „Ez a mi küldetésünk” – jelentette ki.

A Momentum a közelmúltbéli közvélemény-kutatások szerint a parlamenti bejutási küszöbön billeg.

Kapcsolódó friss hírek