Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Nagy bejelentést tett a Lidl, ez a dolgozókat és a vásárlókat is érinti

Idén december 24-én már egyáltalán nem nyit ki az üzletlánc, a munkavállalók szabadnapot kapnak.

lidl-aruhaz
Fotó: lidl.hu

Beállt a fideszes álcivil szervezet, a CÖF és az Egyenlő.hu kezdeményezése mögé a Lidl, így idén december 24-én már zárva lesz az áruházlánc mind a 200 magyarországi üzlete, készülődhetnek az ünnepre a dolgozók is.

„A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve a szeretet ünnepén, december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek” – írta közleményében az áruházlánc, hozzátéve:

az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország teljes vállszélességgel a kezdeményezés mellé állt, és úgy döntött, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta: „Piacvezető áruházláncként fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra.”

Az Egyenlő.hu szerint a Lidl ezzel olyan gesztust tett a dolgozók irányába, amire még nem volt példa Magyarországon. „Nagyra becsüljük ezért a cselekedetért a cég hozzáállását. Elsőként meglépte és kihirdette a munkavállalói körében, hogy december 24-én pihenő napot biztosít számukra. A társadalmi szolidaritás segítségével lehetőség nyílik arra, hogy más üzletláncok is felismerjék, hogy ilyenkor a profitszerzés nem minden. Erre világított rá a CÖF-CÖKA velünk való munkálkodása, amely egy új típusú, a munkavállalókat közvetlenül képviselő közösségi szellemhez járul hozzá” – mondta Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu elnöke.

A CÖF-CÖKA elnöke, Csizmadia László azt mondta: „Egy nap nem a világ a vásárlásban, de egy nappal többet otthon lenni a családdal karácsonykor nekünk akár a világot is jelentheti.”

Ez is érdekelhet:
Varga Mihály üzent a nyugdíjasoknak: eljött a várva várt nap!

Kapcsolódó hírek

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Ekkora a baj? Orbán Viktor is bedobja magát a Békemeneten

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Megindulnak a ruszkibarát békegalambok: minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők

Gyász, döbbenet, sokk: nem lesz Békemenet március 15-én

Eldőlt: jön a Békemenet, a Margitszigeten, fák között fognak bujkálni

Pánik a Fideszben: hamarosan újabb Békemenetet hirdethetnek, az is megvan, mikorra

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten