Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Orbán ezt is elintézte „a magyar családoknak”: újabb kórházi fekvőbeteg-ellátás szűnik meg

Az orosházi kórház mentőbejárata.
Az orosházi kórház mentőbejárata. Fotó: Facebook/Orosházi Kórház hivatalos oldala

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán, a betegek a békéscsabai kórház osztályára kerülnek – közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön.

Mint írták, hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban.

Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményének fül-orr-gégészeti osztályára kerülnek.

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik – tették hozzá. A változás a sebészeti szakrendelést nem érinti.

Ismert, szeptember elején megszűnt a békéscsabai tagkórházban hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, a betegeket a gyulai tagintézmény látja el. Október eleje óta az orosházi kórházban a sebészeti osztály sem lát el betegeket hétvégenként, akik kezelésre szorulnak, a gyulai vagy a békéscsabai kórházba kerülnek.

Múlt heti hír volt, hogy a szolnoki Hetényi Géza kórházban az urológiai fekvőbetegosztály zárt be – de legalább a túró rudi áfája csökken, „de legalább kormányozni tudnak”.

Kapcsolódó friss hírek