Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Szégyen: konténerben tanulnak a diákok Orosházán, mert nem volt pénz az iskolaépület bővítésére

Szégyen: konténerben tanulnak a diákok Orosházán, mert nem volt pénz az iskolaépület bővítésére
Fotó: Facebook/Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Stadionország, lombkoronasétány-vidék, szétlopott ország mindennapjai: konténertantermekben kezdődött meg a tanítás egy kéttannyelvű orosházi általános iskolában, mert normális oktatási helyiségek építésére nem volt forrás, az iskola fenntartója, az Orosházi Református Egyházközség pedig csak így tudta megoldani a diákok elhelyezését.

Víghné Pintér Lilla, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója az MTI-nek elmondta, bár 2011-ben csökkent az iskolába járók létszáma, az utóbbi években egyre több kisdiákot íratnak be hozzájuk. Az intézményben két nyolcadikos osztály van, a többi évfolyamon három párhuzamos osztállyal működik az iskola – tette hozzá.

Mivel angol-magyar nyelven zajlik az oktatás, az előírásoknak megfelelően csoportbontásban kell tanítani bizonyos tantárgyakat, „így lényegében egy osztálynak két tanterem kell” – magyarázta az igazgató. Az alsó tagozaton a rajzot, a technikát és a testnevelést; felsőben a civilizáció, a történelem és a számítástechnika tantárgyat kell külön-külön csoportban tartani – fűzte hozzá.

Közlése szerint emiatt egy ideje már volt nem elegendő a rendelkezésre álló 25 tanterem, új oktatási helyiségek építésére pedig nem volt forrás,

ezért döntött az iskola fenntartója, az Orosházi Református Egyházközség a konténerek megvásárlásáról.

A konténerek telepítése a múlt év őszén kezdődött meg és az idén nyáron fejeződött be. Az új egységben három, egyenként 56 négyzetméteres tantermet, egy tanári szobát, folyosót, mosdókat és egy raktárat alakítottak ki. A tantermek – ahol a három másodikos osztály kezdte meg a tanévet – hűtő-fűtő klímával, redőnyökkel, elektromos fűtéssel felszereltek, energiatakarékosak.

Az iskolát csaknem 130 éve alapították, 2011 óta tartja fenn a református egyház. Akkor indult az első magyar-angol két tanítási nyelvű osztály. Jelenleg 23 osztályba 514 diák jár, akiket 57 pedagógus tanít.

Kapcsolódó friss hírek