Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Orbán Viktor bölcsességeit festették fel a falra egy csepeli gimnáziumban

Orbán Viktor „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokra a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falán.
Orbán Viktor „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokra a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falán. Fotó: Facebook/Dömötör Csaba

Vadonatúj épületben kezdődött meg a tanév a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban. Hogy a diákok iránymutatást kapjanak, egy 2020-as Orbán Viktor beszéd részleteivel dobták fel az egyik üres falat – vette észre a Telex.

Az átadásról Dömötör Csaba fideszes országgyűlési képviselő osztott meg fotókat a Facebook-oldalán, mint írta „érdemes megnézni a képeket, magukért beszélnek”. Az biztos, ugyanis Orbán Viktor saját megállapításait is kirakták az aulába.

Teljesen megújult a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium. Ez az egyik legnagyobb ilyen beruházás az országban, 22,5 milliárdos állami támogatással valósult meg. Érdemes megnézni a képeket, magukért beszélnek.

Posted by Dömötör Csaba on Thursday, August 31, 2023

A „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokor talán ismerős lehet, ugyanis ezek egy 2020-as Orbán beszédben hangzottak el, és ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre is, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

„Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét”

– mondta korábban Orbán a saját magvas gondolatairól, amit a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban úgy látszik, meg is fogadtak.

Ebben az intézményben „tanult” egyébként Németh Szilárd is, a rezsibiztos egykori iskoláját 22 milliárdos állami támogatásból újították fel, illetve egy új épületrészt is felhúztak. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak. A Telex kereste a gimnáziumot azzal kapcsolatban, hogy ki döntött a feliratról, de egyelőre nem kaptak választ.

Kapcsolódó friss hírek