Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

„De legalább a túró rudi áfája csökken”: megszűnik az urológiai fekvőbetegosztály hétfőtől a szolnoki Hetényi Géza kórházban

Továbbra is előre megyünk, nem hátra.

A szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet épülete.
A szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet épülete.

Nem lesz urológiai fekvőbetegosztály november 6-ától, hétfőtől a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, „de a változás nem jelenti az urológiai ellátás teljes megszűnését az intézményben” – nyugtatott meg a kórház orvosigazgatója pénteken.

Kudrjavcev Anatolij tájékoztatása szerint az urológiai fekvőbetegosztály azért szűnik meg hétfőtől, mert az osztályon dolgozó orvosok közül többen távoznak családi okok, illetve nyugdíjazás miatt,

magyarán nincs elég orvos.

Kiemelte: a szakrendeléseket továbbra is minden munkanapon biztosítják a szakrendelőben és a régi kórházi ambulancián. Emellett egynapos sebészeti műtétekre is lehetőség lesz, csakúgy, mint eddig. A korszerű technikai feltételek mellett eddig is el lehetett végezni a beavatkozások egy részét ilyen keretek között – tette hozzá.

A közleményben azt írta: az urológiai fekvőbetegeket a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kijelölt kórházakban, a Hetényi Géza kórház esetében várhatóan a budapesti és debreceni klinikán látják majd el.

A kórház vezetősége az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tett a távozó orvosok pótlására, és a továbbiakban is keresik a lehetőséget, hogy újra biztosíthassák a fekvőbeteg-ellátást az urológiai panaszokkal érkező betegeknek – tudatta az orvosigazgató.

Kapcsolódó friss hírek