Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

25 kurdot, köztük tíz gyereket találtak összezsúfolódva egy lengyel furgonban Ácsnál

Részlet a NAV helyszíni videójából.
Részlet a NAV helyszíni videójából.

Huszonöt kurd nemzetiségű illegális bevándorlót találtak egy lengyel rendszámú furgonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán – közölte a szervezet szerdán.

A pénzügyőrök Ácsnál állították meg az Ausztria felé tartó járművet, amelyről messziről látható volt, hogy túlsúlyos. A 25 éves sofőr az ellenőrzéskor a nyugtalan viselkedésével gyanússá vált, a feltett kérdésekre zavarosan felelt.

A raktér felnyitásakor összezsúfolódva, a padlón kuporogva 25 kurd nemzetiségű illegális bevándorlót – 12 férfit, 3 nőt és 10 gyermeket.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és utasait átadták a rendőrségnek.

A közleményben kitértek arra, hogy alig néhány nappal ezelőtt a csörnyeföldi pihenőhelyen igazoltattak egy román sofőrt. A pénzügyőrök átvizsgálták a nála lévő, autóalkatrésznek álcázott kartondobozokat. A csomagokban 2 nő és 4 férfi lapult, akik Srí Lanka-i állampolgároknak vallották magukat.

A bevándorlók nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért velük szemben a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

Kapcsolódó friss hírek