Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Külföld

Mi történik? Magyarországra jön a kínai elnök

Nagy segítség a magyar családoknak: adómentes lesz a lottó ötös a kormány javaslatára

Valamint a magyar családok másik népszerű foglalatossága, a műkincsbehozatal is kedvezőbb lesz.

Nagy segítség a magyar családoknak: adómentes lesz a lottó ötös a kormány javaslatára
Fotó: Facebook/Szerencsejáték Zrt.

A túró rudi áfájának csökkentése után újabb óriási nemzetmentő ötletet eszelt ki a „de legalább kormányozni tudnak” kormány: elengednék a lottó ötös adóját.

A Népszava cikkéből kiderül, hogy a héten beterjesztett őszi adócsomag a 300 oldal ellenére nem tartalmaz nagy meglepetéseket, pláne könnyítéseket, annál érdekesebb ugyanakkor, hogy

bár a magyar költségvetés komoly kihívásokkal küzd

– a bevételek visszaestek, miközben jövőre jelentős, a GDP 2 százalékát bőven meghaladó, 1600 milliárd forintos hiánycsökkentést kell véghez vinnie a kormánynak – bődületes kreténségekre most is van érkezés.

Ilyen például, hogy szja-mentesek lesznek a jövőben az állami számsorsolásos szerencsejátékokon (kenó, lottó) elért nyeremények. Az indoklás szerint a kormány a célja nem titkoltan a nagyobb játékkedv megteremtése, és ezen keresztül az állami bevételek növelése (= fizesse csak a „bolondok adóját” a kilátástalanságában szerencsejátékozásba menekülő magyar, az is az államkasszát gyarapítja).

A Népszava megjegyzi, a jövő évi adócsomag csökkenti a műkincsek behozatalát terhelő adót is, „így a NER-milliárdosok már 5 százalékos áfa megfizetésével hozhatnak be a külföldről – pontosabban az EU-n kívülről – műkincseket”.

Az élelmiszereket sújtó extraadók, vagyis az emberek mindennapjait alapjaiban megdrágító, a kereskedők által ilyen-olyan módon úgyis áthárított sarcok viszont maradnak.

Kapcsolódó friss hírek