Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Novák Katalin díszvacsorán jelentette be: nagy munkába fog

Létrehoz egy kerekasztalt, megpróbálja most már tényleg szülésre bírni a fiatalokat.

Novák Katalin fideszes köztársasági elnök a dunaújvárosi Dunai Vasműben bóklászik Fejér megyében tett, kétnapos látogatásának második napján, 2023. október 13-án.
Novák Katalin fideszes köztársasági elnök a dunaújvárosi Dunai Vasműben bóklászik Fejér megyében tett, kétnapos látogatásának második napján, 2023. október 13-án. Fotó: Facebook/Novák Katalin

„Demográfiai kerekasztalt hozok létre, azzal a céllal, hogy beszéljünk, gondolkodjunk közösen az előttünk álló demográfiai problémákról, és keressünk együtt megoldást azokra”

– stuffolta magát Novák Katalin pénteken Székesfehérváron, a kétnapos Fejér megyei látogatását záró díszvacsorán.

A fideszes szaporítónő köztársasági elnök azt mondta, ha nem tudják a fiatalokban legalább felébreszteni a kérdést, hogy szeretnének-e gyereket vállalni, családot alapítani, akkor nincs remény arra, hogy lesz magyar jövő!

Az államfő úgy magyarázta: „feladatunk, hogy elgondolkodjunk, miért nem vonzó ma a családalapítás, a gyermekvállalás a fiatalok számára, és hogy azoknál, akik számára vonzó, mégsem születik annyi gyermekük, mint amennyit szerettek volna, illetve mit tudunk segíteni annak érdekében, hogy még több gyermek születhessen, és a vágyott gyermekek megszülethessenek”.

Leszögezte, hogy a „számára legfontosabbnak tartott kihívástól” nem elfordulni kell, hanem szembenézni vele, és elgondolkodni azon, milyen megoldások tudnak segíteni abban, hogy „ne köszöntsön be demográfiai jégkorszak Magyarországon”.

Kapcsolódó friss hírek